Kort om spabad - en liten kjøpeguide

Den primære fordelen med spabad er restitusjon, smertelindring, forbedret søvn og sosialt samvær! 
Det helt idelle er hvis man kan ha 1200 liter deilig varmt vann stående klart til enhver tid til minimale kostnader og jobb.

Et spabad (jacuzzi) kommer i forskjellige former og størrelser med helt ulike egenskaper. Jacuzzien kan plasseres på bakken eller på en terrasse uten noen annen installasjon enn tilkobling av strøm. Vann fyller du med hageslangen. Jacuzzien kan senkes ned i terrassen eller bakken om ønskelig. Alt avhenger av hva du selv ønsker og hva du har plass til.

Viktig å huske på...

Velg de funksjoner og egenskaper som er viktig for deg
Fokuser på kvalitet, design, sittekomfort, massasje, renseanlegg, lavt strømforbruk, stillegående, LED lysterapi, vannfontener, lydløst i standby-funksjon, WiFi og Bluetooth stereo. Samt at leverandøren har best mulig service og solid økonomi, google/sjekk leverandøren på www.proff.no

Velg riktig bad – få minimalt med kostnad, jobb og vedlikehold 
Badets isolering kombinert med hvor kraftig og effektivt renseanlegget er helt avgjørende for hvor mye jobb og utgifter du vil få i fremtiden. Generelt anbefaler vi et bad som har egen lydløs sirkulasjonspumpe med konstant lydløs filtrering og best mulig løsning med Ag+ sølvion, CD Ozon eller saltvanns-anlegg som gir minst mulig vedlikehold. *Noen bad kan leveres med klorfritt Ag+ sølvionsystem, en stor fordel for kunder som ikke tåler klor sammenliknet med bad som ikke har et Ag+ sølvionssystem. 

Aller viktigst er energieffektivitet, isolering og strømforbruk
Det er mengde og type isolering som gjelder, fullisolasjon er alltid best. Et fullisolert bad bruker kun ca. 2.400 kWt per år, de dårligst isolerte badene kan bruke mange ganger mer, ofte over 10.000 kWt per år. *Vær obs på at årlig strømforbruk på to tilsynelatende like spabad kan variere med flere hundre prosent og mange tusen kWt fra bad til bad. *Her skriver leverandørene dessverre mye som ikke stemmer, grunnet at de færreste kunder sjekker oppgitt strømforbruk eller monterer egen strømmåler på badet!  Viktig! Få en skriftlig dokumentasjon og garanti fra leverandøren på strømforbruket til badet du vurderer å kjøpe for hvor mange kWt det bruker ved 9-10°C utetemperatur (middeltemperatur i Norge) og 38-39°C varmt vann på standby per døgn. Får du ikke en skriftlig garanti anbefaler vi at du straks snur og velger annen leverandør

Ved elektrisk tilkobling av spabadet, bestill alltid med strømmåler!
Når du bestiller elektriker for å koble til spabadet du har valgt anbefaler vi at du bestiller med separat strømmåler på kursen til badet for å ha full oversikt på forbruket og sammenlikne kWt med den skriftlig garantien du har fått av leverandør på antall kWt per døgn på det badet du har kjøpt.
–  Da sparer du store utgifter, får full oversikt og det koster ikke mye.

–  Dvs. velger du et av de best isolerte badene koster det ikke mer enn ca. 2400,- i driftsutgifter per år, et av de dårligste over 10.000,- i driftsutgifter per år.

Få et uforpliktende tilbud
og informasjon om spabad

Finn det spabadet som passer for deg!

"Design, komfort og funksjonalitet. Alt i et spabad"